Tuulilasi

Ongelma 1.8TSI DSG7

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autolla on ajettu hiukka yli 180000 tkm  ja hitaasti lähdettäessä todella lievään ylämäkeen ja hitaasti kaasua antaen 2/3vaihteen ollessa päällä auto jyristää hetken kun vääntö on isoimmillaan pienillä kierroksilla ja ehkä enemmän kumminkin kakkos vaihteella sen tekee… ja jos vielä tulee kääntyminen risteyksessä samalla niin tärinä on ehkä hiukan kovempi mutta häviää kylläkin nopeasti. Missä mahdollinen vika??

Auto ei kumminkaan tee sitä lähellekään aina,mutta silloin tällöin ja jos käytän sport vaihdetta tai manuaalisesti en ole vaivaa todennut. Onko tämä ominaisuus tavallinen dsg vaihteistolle vai pitääkö asiaa tutkia enemmän ja onko asialla /vialla jotenkin kiire selvittää?

Onko ongelma mahdollisesti kytkimessä,laatikossa/gearboxissa?? Onko näissä moottoreissa kaksoismassapyörä? Haluan korjata ennenkö mahdollisesti tekee isompaa vikaa joten odotan ammattimaista vastausta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti ammattimaista vastausta et täältä saa, se pitää hankkia Volkswagen-korjaamolta. Jos ilmiö ei esiinny sport-asennossa, jolloin vaihtaminen tapahtuu korkeammalla kierroluvulla, silloin se ilmeisesti liittyy moottorin luontaiseen jyrinään alakierroksilla. Mutta mitä sille pitäisi tehdä, niin enpä osaa sanoa.

DSG-vaihteistoista esitetyt valitukset ovat aika usein koskeneet juuri tuollaisia jyrinöitä. Käytännössä niitä lienee saatu perin harvoin kuntoon vaihtamatta vaihteiston toimintaa ohjaavaa mekatroniikkaboksia, eikä valitettavan usein sekään ole auttanut. Toivottavasti joku DSG-ongelmista kärsinyt sattuu lukemaan tämän j osaa antaa parempia vihjeitä.

Julkaistu: 15.7.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.