Tuulilasi

öljyvuoto

öljyvuoto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Oli aijemmin kysymys peugeot 106:den kannentiivisteestä. Eikö tuo pösö ole identtinen citroen saxon kanssa? Kun minulla saxossa myös öljyvuoto jakohihnan puolella. Epäilen nokka akselin stefaa. Voiko tuon stefan vaihtaa ulkopuolelta purkamatta kantta? Onko tuo “pieni” vuotaminen vaarallista, että voisiko tuo jossain vaiheessa pulauttaa kaikki öljyt ulos? Vanha isäni sanoi aikoinaan että eipähän alusta ruostu kun vähän öljyä roiskii!

Näytä vastaus

Vastaus:

106:ssa ja Saxossa on saman sarjan moottorit. Sama ohje pätee kuin siihen Saxoon, eli putsaa moottori, jotta näet, mistä se vuotaa.

Todennäköisesti nokka-akselin stefan eli akselitiivisteen pääsee vaihtamaan purkamatta kantta, mutta jakopää pitää purkaa, koska hammashihnapyörä on irrotettava. Jos tiiviste vuotaa akselin ja tiivisteen välistä, niin tuskinpa se tiiviste minnekään pullahtaa. Öljyvuoto voi kuitenkin lyhentää tuntuvasti hammashihnan ikää.

Julkaistu: 6.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.