Tuulilasi

öljyt katoaa!!??

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minne meidän 2003 Skoda Octavia kadottaa öljyt noin kuukaudessa? Ei valu minnekään! Moottori on ulkoisesti puhdas!

4l laitettiin ja nyt ne on kadonnut… aiemmin ei ole ollut mitään ongelmaa öljyjen kanssa. Ajettu 145000 km. öljynvaihdosta max. 500 km.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskinpa ovat sentään kaikki kadonneet, kyllä se moottori aika pian pysähtyy, jos kaikki öljy puuttuu. Mutta silti jos tikku on kuiva tuon ajon jälkeen, öljyä lienee kulunut jo lähes litra. Jos vuotoa ei tosiaan ole, ja öljymäärä on tarkistettu, kun moottoria on käytetty vähän aikaa öljynvaihdon jälkeen, kyseessä on ilman muuta paha vaurio moottorissa. Ilmeisesti öljyt poistuvat palotilojen ja pakoputken kautta.

Katalysaattori polttaa öljystä jääneet palamattomat aineet niin hyvin, että pakoputkesta ei tule sankkaa savua, joka vanhoissa autoissa paljasti rankan öljynpolton. Tuo kuitenkin rasittaa katalysaattoria, ja pahimmassa tapauksessa se saattaa ylikuumentua ja sen johdosta vaurioitua.

Jonkinlaista osviittaa saattaisi saada tutkimalla sytytystulpat. Jos yksi tulppa on muita nokisempi, silloin siinä sylinterissä on jotakin vialla. Syy voi olla katkennut männänrengas tai muu vaurio, joka saa öljyä kulkeutumaan palotilaan.

Julkaistu: 2.8.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.