Tuulilasi

Öljyt

Öljyt

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei, olisi mielenkiintoista jos voisitte analysoida vaikka kestotestiautosta tai jostain muusta autosta öljynvaihdon yhteydessä öljyn kunnon.Luulempa että 30 000km ajettu öljy on aika huonolaatuista eri ominaisuuksiltaan. Voisiko tässä olla osatekijä jakoketjuongelmiin vag moottoreissa ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Volkswagenin jakoketjuongelmiin löytyi jo aikoja sitten selvä syy. Ne aiheutuivat valmistuksessa käytetyistä liian kuluneista työstöstansseista. Lisätekijänä oli kiristimen virheellinen rakenne, siitä puuttui löystymisen estävä räikkämekanismi.

Moottorin voitelun kannalta kriittisimpiä kohteita on nokka-akseli sekä venttiilinnostimet. Öljyjen heikkeneminen alkaa todennäköisesti näkyä ensimmäisenä näiden osien kulumisena.

Valitettavasti sellaisilla analyysimenetelmillä, joita meillä olisi mahdollista käyttää, ei päästä selvittämään noita kulumisasioita niin hyvin, että siitä olisi mitään hyötyä. Toki jos tällaiseen analyysiin tulee mahdollisuus, niin asiaa voidaan harkita. Koska kuitenkaan tässä aihepiirissä ei tiedetä olevan tällaisia ongelmia, asia ei ole nyt ajankohtainen.

Julkaistu: 4.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.