Tuulilasi

Öjyistä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni öljyillä on kohta ajettu 28 000km ja huoleni on öljyn toimivuus helteellä ja täydellä kuormalla lomareissulle lähtiessä. Huoltoon olis sopivasti vielä 2000km mikä tulisi täyteen reissun päätteeksi. Tietokone näyttää öljyn lämmöksi jopa 110 astetta helteellä.Tarttisko ne vaihtaa  yleensä aiemmin,vai luottaako sokeasti valmistajan suosituksiin? Tietääkseni esim.turbo käy tosi kuumana raskaassa ajossa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Öljyjen voitelukyky riittää kyllä kuumanakin, pieniä nämä Suomen helteet sentään ovat esimerkiksi arabimaiden keleihin verrattuna.

Mutta muuten kyllä suosittelisin käymään huollossa enen lomareissua. Ei siksi, etteikö öljy kestäisi ajoa vaan siksi, että samalla tulisi vilkaistuksi auton muukin kunto. Huolletulla autolla on aika huoletonta lähteä pitemmällekin reissulle. Periaatteessa huolto pitäisi tehdä mieluummin allakan kuin matkamittarin mukaan. Kerran vuodessa olisi aika kohtuullista rasvata esimerkiksi ovien ja luukkujen saranat.

Julkaistu: 5.7.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.