Tuulilasi

oikea öljy..

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minä eksyin ostamaan tuon “pommin”, eli vw golf tsi 1.4 dsg -09 Kun jakoketjun kiristys hoituu öljynpaineella, niin eikö esim. talvella kannata vaihtaa 0w40, eli mahdollisimman ohuet öljyt niin käynnistyksessä öljynpaineet ehtisivät nousta ja ketju kiristyä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Talvella kannattaa käyttää ohuita öljyjä, mutta eivät nekään pelasta, jos ketju on päässyt liian löysälle. Jako voi mennä sekaisin jo moottorin pyörähtäessä ensimmäisen kymmenesosakierroksen, eikä vielä silloin mikään öljy ole ennättänyt tehdä voitelujärjestelmään painetta.

Tuo alkaa olla jo siinä iässä, että viisainta on käydä neuvottelemassa merkkikorjaamolla, mitä pitäisi tehdä. Ketjun uusiminen on aika hyvä varmistuskeino, ja samalla kenties olisi hyvä myös vaihtaa kiristin uudentyyppiseen, jossa löystyminen on estetty mekanismilla. Kustannuksistakin kannattaa keskustella, jos vaikka niistä saisi edes alennusta.

Julkaistu: 21.1.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.