Tuulilasi

Octavian käynnistysongelma

Octavian käynnistysongelma

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tilanne on se, että auto (Skoda Octavia II FL 1.8tsi vm. 2010, ajettu 71tkm) käynnistyy laiskasti. Virrat kun laittaa päälle niin valot ym. pelittää hyvin, akussa virtaa. Sitten kun koittaa käynnistää niin jankuttaa vähän aikaa ja sitten vasta käynnistyy, sekunnin pari kestää. Pyörittänee siis starttia. Auto käynnistetty kylmänä sekä niin, että ollut tolpassa lämmityksessä. Kerran tosin kun lapsen hain tarhasta, niin auto käynnistyi normaalisti oltuaan n. 10min sammuksissa.

Missä voisi olla vika? Jos startissa/solenoidissa, niin onko vaikeaa itse korjata/vaihtaa?Olen netistä lukenut keskusteluja ym. ja nuo kaksi ovat tulleet esille, mutta autot/oireet eivät ole olleet ihan vastaavia omani kanssa.

Näytä vastaus

Vastaus:

On mahdotonta tehdä diagnoosia autosta, jota ei näe. Suosittelen käyntiä korjaamolla. Ammattilainen saa aika pian selville, mistä vikaa kannattaa ryhtyä etsimään.

Julkaistu: 10.1.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.