Tuulilasi

Normaali uuden henkilöauton öljynkulutus huoltovälillä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymys koskee nykyautojen öljynkulutusta, onko teillä ollut kestotestissä henkilöautoja jotka ovat kuluttaneet öljyä 10 litraa tai enemmän 30 000 km matkalla?

Ja jos onnistuu niin karkea arvio siitä mitä uudet autot keskimäärin kuluttavat öljyä mainitulla matkalla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuollaisia öljyrohmuja ei ole kestotestiin sentään sattunut. Toki siihen aikaan, kun öljyjä vaihdettiin 10 000 km välein tai useamminkin, öljyä kului kaikkiaan tuota luokkaa, mutta se ei poistunut pakoputkesta vaan öljynpoistotulpasta.

Yleensä Kestotestin aikana autoihin ei ole tarvinnut lisätä lainkaan öljyä, mutta jos on, määrä on yleensä ollut suuruusluokkaa 0,5-1 litraa koko aikana. Arvelisin, että tämä on normaali tilanne.

Ikävä kyllä autonvalmistajat ilmoittavat yleensä, että normaali öljynkulutus on luokkaa 0,5 l/1000 km. Se tekee 30 000 km matkalla 15 litraa. Tästä ollaan kaupantekovaiheessa aivan hiljaa, mutta jos öljyä sitten alkaakin kulua, silloin huolto-osastolta kerrotaan tällaisesta tehtaan ilmoittamasta “normaalista” öljynkulutuksesta.

Julkaistu: 26.6.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.