Tuulilasi

Nissan Tiida

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan 1.6 Nissan Tiidan, olen ihmetelly ja kyselly Nissan myyjiltä mistä johtuu auton hyvä rullauskyky ,vaikka on vaihde päällä vauhti senkun kiihtyy ja tavoittaa muita edellä kulkevia alamäissä,aivan kun olis jonkinmoinen vapaakytkin,vastausta en ole saanu.

Näytä vastaus

Vastaus:

Onhan se hyvä, että edes alamäessä kiihtyy.

-————-

Tämä kysymys oli alun perin aika epämääräinen, joten vastasin edellä nähtävällä tavalla. Myöhemmin joku eri nimimerkkiä kuin kysyjä käyttänyt kommentoija tuolla täsmensi aivan kuin asialla olisi ollut alkuperäinen kysyjä.

Tuo ilmiö, jossa moottorijarrutus ei ala toimia, saattaa johtua vuodosta imusarjassa. Vaikka kaasuläppä suljetaan, moottori saa ilmaa, ja tällöin mottorin seossuhde menisi laihaksi. Lambdasäätö lisää tällöin bensiinin syöttöä, ja tämä johtaa kierrosten nousuun.

Toinen selitys voisi olla toimintahäiriö suihkutusjärjestelmässä, eli moottori saa enemmän bensaa kuin pitäisi. Tällöin lambdasäätö avaa joko kaasuläppää tai kaasuläpän ohittavan kanavan, jotta moottori saa enemmän ilmaa ja seossuhde saadaan oikeaksi eli lambda-arvo mahdollisimman lähelle yhtä.

Julkaistu: 17.11.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.