Tuulilasi

Nastat vai kitkat

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuttavani oli 1959 lähtien TVH:lla töissä, ja nyt muutama vuos sitten baarissa taxikuski haukkui nykyistä tienhoitoa. Kaveri sanoi “Voi kun olisitte joskus kehunut,aina haukuitte! Nyt näette kunka alas voi tienhoito vaipua kilpailutettuna!”

TVH lopetettiin ja työntekijöille tarjottiin 5v irtisanomissuojaa. Kun 5v oli mennyt, sai loparit. Tarjottiin hänelle viimeistä ajopeliään Sisu SL 210 ostaa. Kaveri sanoi: “Pitäkää romunne!” Nyt nykyiset tienhoitajat ajelee niillä TVH poistoilla edelleen! Kun yksityiset auraa, sattui kerran eräällä tiellä suurella peltoaukealla, että tuuli toi kolmiomaisia valleja tielle. Yksityinen ei lähtenyt auraamaan “Kun muuten hyvä, kuluu polttoainetta!”.Samoin eräät urakat, sovittu toinen auraus samana päivänä, ei ne lähde “Kuluu polttoainetta!”.

Samoin tiekarhut poistui ja traktorin alaterillä yritetään samaa. Tuttava tukkikuski sanoo, että usein ylämäessä loppuu urat kun teho loppunut, on pitänyt alaterää nostaa! Meillä töissä oli Valmetissa alaterä ja se hajosi. Kuskit sanoi pomolle “Ei kannata korjata, traktori ei paina tarpeeksi, sillä ei tee mitään! ja teho loppuu”.

Niiden liuossuolasäiliöt on TVL vanhoja poistoja, vuotaneet 2 vuotta naapuritontille, ne sanoo “Ei haittaa se on melkein pelkkää vettä!”.Eikös se ole vaarallista pakkasella vettä levittää tielle? Otetaankos siitä tilaajalta hinta?.Kaikki koneet on romuja, peruutusvaroittimet ei toimi missään, vuosi ajettu useammalla autolla että toinen lähivalo ei pala.

Tie on ollut viikon meidänkohdalla risteyksessä niin jäässä että kävellen ei pysy pystyssä!.Kyllä siellä Hesassa pärjätään kitkoilla,mutta täällä 80 km päässä vaatii nastat!.Kummat valitsisin nastat vai kitkat?.Nyt on suolattu vuoden viimeisellä viikolla kun BONUKSET saa käytetyn suolamäärän mukaan kuulemma, se pitää johonkin heittää ennen vuodenvaihdetta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Niinpä.

Tämä kuuluisi keskusteluun, mutta hupaisaa on, että koska toyotapappa ei ole rekisteröitynyt käyttäjäksi, en voi lisätä tekstiä sillä tekijänimellä keskusteluun. Toyotapapan kannattaisi rekisteröityä ja laittaa nämä vuodatukset sinne. Tässähän ei ole mitään kysymystä, kuten tällä palstalla pitäisi olla.

Asia on toki ihan täyttä tavaraa. Teiden talvikunnossapito lienee varsinkin pienempien teiden osalta jätetty Herran haltuun.

Julkaistu: 27.12.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.