Tuulilasi

Nahkapallien kestoikä

Tapio Ketonen

Kysymys:

On vähän tullut katseltua Porsche-ilmoituksia hankintamielessä ja niissä on herättänyt ihmetystä erityisesti kuskin penkin ulkonäkö. Alle 100 tkm ajetuissa nahka on jo selvästi venynyt, rypistynyt ja on muutoinkin epäsiistin näköinen. Onko se normaalia nahkapalleille vai merkkikohtainen ongelma? Vähän ikävältä tuntuisi vain sisäänajetun auton käyttäminen verhoilijalla, vaikka ei se noissa hinnoissa paljoa vaikuttaisikaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Nahka ei välttämättä ole kestävin materiaali  istuinten päällystykseen, mutta se on uutena arvokkaan ja mukavan tuntuinen. Jos istuimissa käytettäisiin jotakin oikein kestävää anturanahkaa, se ei näyttäisi uutena yhtä kauniilta, koska se ei taipuisi yhtä kauniisti istuinten pehmusteiden muotoihin kuin ohut ja pehmeä materiaali. Eikä useimpia uuden Porschen ostajia jaksa kovin paljon kiinnostaa, miltä istuimet näyttävät joskus viiden taikymmenen vuoden ja sadantuhannen kilometrin jälkeen.

Julkaistu: 26.6.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.