Tuulilasi

Multidrive S vaihteisto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Toyotan Multidrive S  vaihteisto.Mikä on metallisen hihnan vaihtoväli / kestävyys? Vai tarvitseeko sitä vaihtaa auton elinikänä? Mahdollisen hihnan vaihdon kustannukset?

Onko ilmennyt minkälaisia vikoja tai häiriöitä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti tietämykseni tuosta vaihteistosta on olematon, mutta yleensä nuo ovat kestäneet aika pitkään eli koko auton iän.Tiedustelin asiaa Toyotalta, ja sain seuraavan vastauksen:

Multidrive S -vaihteiston metalliselle hihnalle ei ole vaihtoväliä. Sen vaihtoa ei ole tarkoitus tehdä auton käyttöiän aikana, ja kestävyyden kanssa ei ole esiintynyt mitään ongelmia. Korjausohjeita ei ole, vaan tehdas tarjoaa vian sattuessa (jos vikaa ilmenisi) varaosana kokonaista voimansiirtoyksikköä.

Valitettavasti mukana ei ole tuon voimansiirtoyksikön varaosahintaa, mutta tuskin se on aivan halpa. Hihnan vaihto olisi kyllä suuri työ, koko vaihteisto pitäisi purkaa, ja mikä tärkeintä, myös säätää

Julkaistu: 8.3.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.