Tuulilasi

Moottorissa sekä suora- että imusarjasuihkutus, kuinka yleistä?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Uudessa Skoda Octaviassa käytettävässä 1.8 TSI moottorissa on teknisten tietojen mukaan sekä suora että imusarjasuihkutus. En muista aiemmin lukeneeni moottorista, missä olisi nämä molemmat polttoaineensyöttötavat samassa moottorissa. Lieneeköhän kuinka yleinen ratkaisu, ja miksi molempia käytetään samassa moottorissa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä ole minäkään lukenut. Tosin tuli tuossa juuri hiljattain ajettua sellaisella Audilla, jossa on nämä molemmat, mutta sinne imusarjaan suihkutetaan maakaasua. Octavian 1.8 TSI-moottorissa tuollainen kombinaatio esiintyy kuitenkin vain Helkama-Auton esitetiedoissa. Esimerkiksi Saksan ja Ruotsin Skodan esitteissä kerrotaan, että myös 1.8 TSI -moottori on varustettu suorasuihkutuksella. Englannissa ei 1,8-litrainen bensamoottori ole tarjolla. Asian voi tarkistaa noista esitelinkeistä:

http://www.skoda-auto.de/sitecollectiondocuments/pdf%20prospekte/octavia_hk_2013_09.pdf

http://www.skoda.se/SiteCollectionDocuments/Modellbroschyrer/SKODA%20Octavia_Final.pdf

Julkaistu: 23.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.