Tuulilasi

Moottorin pesu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei,Kysyisin että kannattaako auton moottoritila pestä ylä ja alakautta?Autossa havaittu öljyvuotoa moottorissa niin pitäisi saada puhtaaksi moottori.

Näytä vastaus

Vastaus:

Nykyaikaisen auton moottorin pesua on syytä karttaa kuin ruttoa. Jos pesu kuitenkin on jostakin tuollaisesta syystä tarpeen, se on viisainta hoitaa suihkuttamalla likaisille pinnoille rasvaa liuottavaa pesuainetta, joka huuhdotaan pois mahdollisimman lämpimällä vedellä matalalla paineella. Painepesuri on viisainta pitää autosta tai ainakin sen konehuoneesta ja alustasta kaukana, sillä sen suihku tunkeutuu vääriin paikkoihin. Korkeapainesuhiku työntää vettä sähköliittimiin, ja se aikaansaa hapettumia, sähkö ei tällöin kulje.

Vesi ja lika yhdessä voivat myös johtaa virtaa liittimessä vääriin paikkoihin. Monien anturien johdoissa kulkee käytännössä vain jännite, virran voimakkuus on hyvin pieni. Jännite saattaa siirtyä likaa pitkin ja antaa vääriä signaaleita ohjauselektroniikalle.

Alustan puolellekaan painepesuri ei sovellu. Sen suihku voi työntää vettä tukivarsien ja raidetangonpäiden niveliin suojakumien ja niveltappien saumoista. Vesi nopeuttaa nivelien syöpymistä vaihtokuntoon.

Sinänsä öljyvuoto ei asetu pesemällä, ainoa keino on tiivisteen uusiminen. 

Julkaistu: 20.8.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.