Tuulilasi

Moottorin lämpötila-anturit mutkikkaita

Tapio Ketonen

Kysymys:

mistä tietää toimiiko moottorin lämpötila anturi? käytin corolla vm-03 1.6 tikkurilan tojota huollossa kun ilmesty vikakoodi joka oli kuulema lämpötila-anturin vikakoodi. auto toimii täysin normaalisti,v ikavalo vain palaa mittarissa.

vikakoodi on nollattu jo 3 kertaa mutta syttyy jo 1km ajon jälkeen uudestaan. asentaja eikä huoltovirkailija osannut selittää miksi auto ei oireile, sanoi vaan että ohje pyytää vaihtamaan tilalle uusi ja maahatuojakaan ei kuulemma tiedä mikä on vikana vaan antaa ympäripyöreitä vastauksia mitä sitten tarkoittaakaan. siis nestettä on ja mittari toimii normaalisti eikä vie bensaa enempää kuin ennen vikakoodia

Näytä vastaus

Vastaus:

Nuo nykyiset anturit ovat monipuolisia vehkeitä. Niiden toiminnaksi ei riitä pelkkä perustominto, esimerkiksi lämpötilan tunnistaminen. Ne myös valvovat omaa toimintaansa.

Nyt ilmeisesti on niin, että Corollasi anturissa on vikaa sen toimintaa valvovassa järjestelmässä, ja siitä se merkkivalo valittaa. Todennäköisesti anturi pitää vaihtaa tämän takia, jos vikakoodista ja merkkivalosta halutaan eroon.

Julkaistu: 26.8.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.