Tuulilasi

Moottorin lämmitin V8

Tapio Ketonen

Kysymys:

itsellä on bmw 1995 e38 740i M60 moottorilla, eikä siinä ole moottorinlämmitintä ja mietinkin että kannattaako tähän alkaa asentamaan sellaista ja jos kannattaa niin mikä ja jos ei niin miksi ? ja ehkä muutamia vinkkejä talven varalle jos ei kannata asentaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Yritin etsiä sekä Defan että Calixin lämmittimiä, mutta kummallakaan ei ollut noin vanhaan malliin mitään tarjolla. Defa tarjosi uudempiin V8-Bemareihin lohkon kylkeen ruuvattavia säteilylämmittimiä.

Niinpä tulin siihen tulokseen, että tuohon autoon ei enää ole saatavana asiallista sähkötoimista lämmitintä. Ja jos se on tähän saakka tullut toimeen ilman sellaista, niin eivätköhän nämä viimeisetkin vuodet mene hyvin ilman lämmitintäkin.

Tärkeintä on vaihtaa moottoriin talveksi synteettiset öljyt. Lämmitintä halvemmalla saa myös uuden akun, ja noilla eväillä auto käynnistyy aivan varmasti. Sisätilanlämmitin on mahdollista asentaa erikseen, ja samalla autoon voisi asentaa myös kiinteän akkulaturin.

Julkaistu: 24.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.