Tuulilasi

Monien autojen kytkinpoljin on edelleen huonosti sijoitettu, miksi ?

Monien autojen kytkinpoljin on edelleen huonosti sijoitettu, miksi ?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kytkinpoljin on oikein sijoitettu silloin, kun se sijaitsee riittävän paljon ja riittävän tilavasti vasemmalla. Itselläni on pitkä lista autoista, joita en voi koskaan ostaa, koska kyseisen automallin kytkinpoljin on huonosti sijoitettu. Manuaalivaihteisto on kestävä ja taloudellinen, mutta kytkinpoljin täytyy olla täydellisesti sijoitettu ja sellaisia autoja on vähän.

Kaupunkiajossa itselleni tulee päivittäin satoja vaihteenvaihtoja, joten asia on tärkeä. Myöskään automallien uusiutuessa ei voi luottaa, että kehitys menee paremmaksi. Näin kävi esimerkiksi M-B:n  A-sarjan kanssa, ja vaikka uuteen A-sarjaan saa kaksoiskytkinautomaatin, niin ei se kaikille sovi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on vain yksi asia, joka ostajan on syytä tarkistaa ennen kaupantekoa. Kyseessä on kuitenkin kovin yksilöllinen ongelma, useimmille auton käyttäjille tuo asia ei ole ongelma. Niinpä huolellinen autoon tutustuminen ja kunnollinen koeajo ennen ostopäätöksen tekoa ovat asioita, jotka kannattaa aina tehdä.

Julkaistu: 27.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.