Tuulilasi

Mittarien toimintatarkkuus

Mittarien toimintatarkkuus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko mitään määritelmää miten tarkasti uuden auton polttoainemittarin tulisi toimia? Ostin keväällä Skoda Octavia 1,2 ja alussa polttoainemittari toimi mielestäni normaalisti. Kun autolla oli ajettu noin kuusituhatta km, muuttui mittarin toiminta niin että täyteen tankkauksen jälkeen mittari alkoi näyttää jotain vasta 160- 180 km ajon jälkeen (aiemmin 60-80km jälkeen). Metroautossa vaihtoivat “tankkivarusteet” mutta se ei vikaa korjannut. Sen jälkeen alkoi selitys että auto on aivan kunnossa ja mittari näyttää oikein. Asia todisteltiin vielä sillä, että minulle lähetetttiin valokuvasarja vertailuautosta(?) jossa mittari oli reagoinut vasta 170km ajon jälkeen. Minä en jaksa uskoa että autoni mittari olisi kunnossa, mutta mitäs teet? Onko vastaavista vioista kuulunut muualta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tarkoittanet ettei mittarin neula laske täydestä asennosta tuota aikaisemmin? Auton bensamittari ei ole mikään tarkkuusmittalaite. Niinpä tuollainen toiminta on aika yleistä, ja se riippuu myös siitä, miten täyteen auto on tankattu. Tuostahan ei ole mitään haittaa käyttäjälle, täydellä säiliöllä auto kulkee varmaankin tuollaiset 700 kilometriä. Oleellista on, että mittari näyttää likimain oikein silloin, kun säiliö alkaa olla tyhjä.

Julkaistu: 29.8.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.