Tuulilasi

Miten tavaratilan pituus mitataan?

Miten tavaratilan pituus mitataan?

Tapio Ketonen

Kysymys:

miten mittaatte auton tavaratilan pituuden, kuten esim. uuden Auris farmarin 164cm arvon. Takapenkki tietysti nurin, mutta mistä mihin? Takaluukun taaimmaisesta kohdasta lattiatasolta etupenkkien taaimmaiseen kohtaan lattiatasolla? missä asennossa etupenkit on? taaimmaisessa vai niin edessä kun menee, ja onko selkänojalla joku tietty kaltevuus säädetty. Toyotan mainoksessahan tilaa on yli 2 metriä, mutta silloin tuskin pystyy enää kukaan ajamaan, eli ei mahdu ratin ja penkin väliin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Silloin kun mittaamme tavaratilan pituuden takaistuin alas eli tavarankuljetusasentoon käännettynä, eikä istuintyyny muodosta selvää etureunaa tilalle, mittaamme pituuden alas käännetyn takaselkänojan etureunasta tavaratilan takaosaan.

Nuo sisätilojen mitat ovat yleensä enemmän tai vähemmän noin-mittoja, sillä on jossain määrin tulkintakysymys, mistä kohdasta pyöreästi alas kaartuva istuimen tai vaikkapa juuri tuon takaselkänojan reuna pitäisi mitata. Mitoissa siis saattaa olla epätarkkuutta sentti tai parikin.

Julkaistu: 3.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.