Tuulilasi

Mitä tuumaat Polon oireista?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on VW Polo 9N 2002 1,4l comfortline. Oireet alkoivat oston jälkeen keväällä tottakai, joita huoltomiehen kanssa seurailtu. Koodia antaa O2-happisensorin osalta. Päästövaroitusvalo palaa ajoittain, joka saattaa sammua ihan muutaman starttauksen jälkeen – auto toimii ja rullaa kyllä kaikkine nesteineen ja vasta vaihdetun akun kanssa. Lyhyen ajon jälkeen (vajaa kilometri) on käynnistysongelmia, ei lähde ihan ensimmaisellä käyntiin. Joskus kuuluu edestä metallista sirinää (kuin metalli tärisisi metallia vasten) käännettäessä. “Sähköhydraulista” ääntä kuuluu takaa kun avaa kuskin ovea (ei ole keskuslukitusta tai kauko-sellaista ohjaimineen). Kaikki takavalot eivät toimi (kuskin puoleinen punainen takavalo ja peruutusvalo), vaikka on vastavaihdetut uudet polttimot, osa syttyy ja osa sammuu ristiin kun laittaa sumareita päälle. Täytyy huoltoon viedä – pahoittelut jos tulee pohdintaa ja kysymystä väärään paikkaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vaikuttaisi ettäPolossa on pahempia ongelmia sähköjohtimien liitosten kanssa. Ettei vain olisi auto joskus kastunut oikein pahemman kerran. Voi olla vaikea paikka saada toimimaan normaalisti. Viat vaikuttavat siltä, että liittimissä on pahemmanlaatuisia hapettumia. Tuhannen taalan kysymys on se, että missä ne ovat ja miten ne saadaan puhtaiksi.

Julkaistu: 28.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.