Tuulilasi

Mistä 8mm paksu tuulilasi ja sivulasit vanhaan jenkkiin?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistä saisi vanhaan jenkkiautoon (Buick 1957)laminoidun 8mm paksun tuulilasin ja sivulasit? Aiemmin teetin kerran siuvulasit täällä kotosuomessa, mutta ne olivat vain 5mm paksut kun alkuperäiset ilivet 8mm paksut. Halkesivat kun asiaa tuntemattomat paiskasivat ikkunoita kiinni! Tämä luonnollisesti aiheuttaa ongelmaa ikkunan toimintamekanismille, kun lasi on väljä uraan nähden.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ainakin oululainen V.E. Lipponen Oy, www.lasilipponen.fi , ilmoittaa valmistavansa ajoneuvolaseja myös tilauksesta. Varmaan niitä saa muualtakin. Yksi vaihtoehto on tilaaminen netin kautta USA:sta. Ainakin tuulilasin pitää olla laminoitu, vaikka laki ei sitä vaadikaan. Se on kuitenkin paljon turvallisempi kuin karkaistu, joka murenee läpinäkymättömäksi, jos kivi sattuu osumaan. Myös sivulaseissa laminointi on hyvä ratkaisu.

Julkaistu: 14.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.