Tuulilasi

Minne öljy häviää ?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kun nämä uudemmat autot tuntuu syövän öljyä monella merkillä,niin mitä kautta se öljy katoaa.? Ei kai koneet voi olla niin väljiä? Kyllä kai nykyisin koneistus moottoreissa luulisi olevan aika tarkoissa toleransseissa.Ja mikä selittää sen että toinen vastaava kone ei vättämättä kuluta juuri ollenkaan öljyä? Tuntuu oudolta kun uutta autoa hakiessa oli peräkontissa valmiina öljypullo täydennystä varten. 

Näytä vastaus

Vastaus:

Uutena hyvin monet moottorit kuluttavat öljyä. Sylinterien pinnat jätetään koneistuksessa karkeiksi, ja öljyä jää karkeuden aiheuttaviin koloihin. Jos homma menee kuten pitäisi, öljynkulutus loppuu muutaman tuhannen kilometrin jälkeen.

Yleensä öljynkulutus johtuu siitä, että syystä tai toisesta öljyä jää sylinterin seinämiin työtahdin ajaksi, jolloin se palaa pois. Syynä voivat olla karkeat hiomajäljet tai öljyrenkaiden urien tai öljynpoistokanavien tukkeutuminen.

Julkaistu: 27.6.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.