Tuulilasi

Millä auton haju pois?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikähän on paras tapa poistaa vanhan auton haju? Verhoilun pesu kaupasta saatavilla pesuaineilla ei oikein tuota toivottua tulosta. Ilmeisesti pesuaineella ja rätillä saa vain pinnan puhtaaksi, mutta ei yhtään syvemmältä. Eikä rätillä edes pääse joka paikkaan.

Ei taida olla mitään tee-se-itse pommia, jolla auton koko sisustan saisi jollain kemikaalilla neutraloitua.

Autopesulat kauppaa otsonointia. Onko siitä mihinkään? Mitä olen lukenut, niin jotkut kehuu ja jotkut eivät. On jopa tarinoita, joissa otsooni haurastuttaa nahat ja muovit.

Näytä vastaus

Vastaus:

Verhoilun pesukoneilla istuimet saa puhtaiksi, laite suihkuttaa vettä ja pesuainetta istuimeen ja imee veden heti pois.

Suurin ongelma on tupakointi, tupakanhaju iskostuu verhouksiin eikä meinaa lähteä millään pois. Mahdollisimman huolellinen sisäpesu ja sen jälkeen tehty otsonikäsittely auttavat, mutta tupakka alkaa jonkin ajan kuluttua uudelleen haista, joten pesu ja käsittely pitää uusia ainakin kerran. Näin löyhkä ainakin hieman laimenee, täydellinen poistaminen ei kovin helposti onnistu.

Julkaistu: 6.2.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.