Tuulilasi

Mihin kaikkeen Defa-akkulaturia voi käyttää??

Mihin kaikkeen Defa-akkulaturia voi käyttää??

Tapio Ketonen

Kysymys:

Naisena tietysti tyhmänä, kysyn mihin kaikkeen Defa-akkulaturia voi käyttää??

Niin ja omasta autostani, mistä tietää onko aurauskulmat pielessä.

Näkeekö sen vain mittaamalla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Defan laturia voi käyttää ihan samoihin tarkoituksiin kuin muitakin laturimerkkejä. Yleensä akkulaturia käytetään akun lataamiseen. Kyllähän se varmaan toimii vaikka verkonpainona, mutta sen käytön jälkeen on parasta olla kytkemättä laitetta sähköön.

Defan valikoimissa on useita latureita, joten niitä löytyy moneen eri tarkoitukseen. Yhteistä niille on, että laturit on tarkoitettu asennettavaksi kiinteiksi. Akku siis lataantuu aina kun sähköjohto on kiinni. Tavallisessa autossa tämä tarkoittaa yleensä lohkolämmitintä.

Aurauskulmien pielessäolon näkee ilman mittalaitteita valitettavasti vasta sitten, kun renkaat ovat kuluneet pilalle. Karkean mittauksen voi tehdä vaikka metrimitalla, pitää vain olla tarkkana, että mittaa raideleveyden sekä renkaiden etu- ja takapuolelta täsmälleen samasta kuvion kohdasta. Jos ero on kovin suuri, sen näkee tälläkin konstilla, ja silloin on syytä mennä korjaamolle mittauttamaan tarkemmilla mittavälineillä.

Julkaistu: 14.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.