Tuulilasi

Merkkiliikkeessä vaihdettu moottori

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin VW Transporterin 2.4d. Autossa on vaihtomoottori vuodelta 2003, jolla ajettu n. 100 000 km. Moottorin hinta ollut tuolloin kuittien mukaan 4300e alv:eineen. Koko työ osineen maksanut 6000e. Työ tehty Jyväskylän Autotarvike Oy:ssä, jolla ilmeisesti VW ja Audi -huollot.

Miten voin tietää, onko vaihtomoottori ollut täysin uusi, löytyykö hintatietoja uusista VW-moottoreista vuodelta 2003 jostakin tai onko muita mahdollisuuksia varmistaa moottorin “todellinen tuoreus”?

Näytä vastaus

Vastaus:

“Olemme Suomen vanhin Volkswagen-jälleenmyyjä”, Jyväskylän Autotarvike mainostaa nettisivuillaan. Lähtisin siitä, että jos merkkiliikkeessä on kuittien mukaan asennettu autoon vaihtomoottori, näin on myös tehty, ja kyseessä on melkoisella varmuudella nimenomaan merkkiorganisaation toimittama vaihtomoottori.

Vaihtomoottorin idea on, että se ei välttämättä ole uusi, mutta sé on korjattu uuden veroiseksi, joten se vastaa täysin uutta moottoria. En ryhdy etsiskelemään mistään vanhoja VW;n varaosahintoja, mutta mielestäni tuo hinta kyllä on sitä luokkaa, että ellei sillä saa ajamatonta vaihtomoottoria, niin silloin ostajalla on täysi syy repiä pelihousunsa.

Julkaistu: 1.12.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.