Tuulilasi

Meriva 2006 ratti tärisyttää paikallaan käännettynä aika reilusti

Meriva 2006 ratti tärisyttää paikallaan käännettynä aika reilusti

Tapio Ketonen

Kysymys:

eli opel meriva vm2006 on olkanut täristämään autoa kun rattia vähän kääntää, tekee sitä niin parkissa kuin liikenteessäkin, tässä on tuo sähköinen ohjaus tehostin… mistähän vikaa kannattaisi lähteä hakemaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Täristää? Mitähän tuo tarkoittaa? Ei nyt oikein tule mieleen muuta kuin että jos ohjaus kääntyy nykäyksittäin, niin voihan sitä täristykseksikin sanoa. Sellainen ilmiö voisi johtua joustintuen yläpään laakerin jumiutumisesta. Se tekee myös autosta ikävän ajaa, kun etupyörät kääntyvät nykäyksittäin.

Ohjaus on niin tärkeä varuste autossa, että jos sen toiminnassa ilmenee pientäkin aihetta epäilyyn, auto pitää viedä mahdollisimman pian asiantuntijat tutkittavaksi. Esimerkiksi jos auton ohjauksessa on tuollainen kuvailemani vika, auto hallittavuus voi olla vähän sitä sun tätä. Pahimmillaan ohjaus voi vaikkapa jumittua niin, ettei pyöriä saa lainkaan käännettyä.

Julkaistu: 4.3.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.