Tuulilasi

Meneekö volvo 340 1,4l kone ´´heittämällä´´ 1,3l tilalle?

Meneekö volvo 340 1,4l kone ´´heittämällä´´ 1,3l tilalle?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mulla on 340 1,3l koneella ja volvosta hajosi venttiilin nostaja! Nyt siis ajattelin että jos laitan 1,4l koneen tilalle kun on se ollut alusta asti aikomuskin. Mutta kerrohan meneekö 1,4 kone heittämällä paikalle? Auton vuosmalli on -89. Olen kans miettinyt että jos laittaisin 1,7l koneen, mutta mites sen kanssa? Meneekö helposti paikalle ja millaisia ongelmia tulee muutoskatsastuksessa? Jos se on hirveän tuskan takana, tietäisköhän joku mistä löydän uudet osat:)

Näytä vastaus

Vastaus:

Autosi taitaa olla todellinen harvinaisuus. En ole koskaan kuullut, että Hollannin Volvossa olisi ollut 1,3-litrainen moottori. Tietojeni mukaan siinä on ollut aina peruskoneena se samainen 1,4-litrainen Renaultin moottori. Eli jos vaihdat pellin alle 1,4-litraisen, niin kysymyksessä on vain paluu alkuperäiseen.

Kysymys 1,7-litraisesta on vähän hankalampi. Mikäli muistan oikein, 1,4-litrainen oli aina varustettu CVT- eli kumihihnavariaattorivoimansiirrolla. 1,7-litraisessa taas oli kaksilitraisen tapaan viisivaihteinen käsivalintavaihteisto. Lienee mahdollista saada se isompi Renault-moottori sopimaan sinne keulalle, mutta mitähän siitä sitten ne hihnat tykkäävät? Vaihdoksen katsastettavuudesta kannattaa käväistä keskustelemassa katsastusasemalla, siellä asiasta tiedetään parhaiten.

Julkaistu: 14.11.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.