Tuulilasi

Mazdan ruostuminen

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mazdan herkästä ruostumisesta on paljon juttua ja niissä on myös perää, maahantuoja korjaa uudehkoja autoja urakalla takuuseen, ja  vanhimmat happanee omistajansa käsiin. Mistä johtuu, että maahantuoja sallii moisen menon jatkuvan? miksi se ei ruostesuojaa tuomiaan autoja? varmasti tietävät, että maineesta ei pääse millään eroon (vrt Opel)

Näytä vastaus

Vastaus:

Mazdan kohdalla ongelma on valmistajatehtaalla, joka ei katso kunnollista suojakäsittelyä tarpeelliseksi. Maahantuoja toki voisi suojauttaa kaikki autot maahantuonnissa, mutta se on valtava menoerä. Tulee sittenkin halvemmaksi korjata tarvittaessa ne muutamat harvat autot, joiden vauriot pitää korjata takuuna. Aika usein vaurioiden perimmäisenä syynä on sittenkin huono hoito tai jopa itse aiheutetut kolhut, ja näitä vaurioita takuu ei kata.

Maineen ylläpitäminen olisi toki tärkeää, mutta se on kuitenkin liian kallista maahantuojan yksinään hoidettavaksi. Mazdan maahantuonti on englantilaisomisteisen yhtiön hoidossa, ja tuskinpa omstajataho on kovin innokas sijoittamaan rahaa niin epämääräiseen asiaan kuin Mazdan maineen ylläpitoon. Voitot halutaan tässä ja nyt, ja jos tappiota tulee, se halutaan mahdollisimman pieneksi.

Julkaistu: 27.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.