Tuulilasi

Mazda3 1.6 2006 50000km

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei, Matukka oli kuntohuollossa. Valitin tyhjäkäynnin epätasaisuudesta.Välillä kierrokset laskee alas, noustakseen taas.Ajossa ei ongelmia.Sanoivat huollossa imusarjan tiivisteiden vuotavan.Onko tämä Mazdan tyypivika?Autohan on muuten kuin uusi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskin tuo varsinainen kaikissa tai useimmissa autoissa esiintyvä tyyppivika on. Valitettavasti aina silloin tällöin autoista jää jokin mutteri löysälle, tai tiiviste ei menekään kunnolla paikoilleen. Lienee tosin vaikea saada selville, miten yleinen tuo vika on nimenomaan Mazdoissa.

Vaiva kiusaa nimenomaan tyhjäkäynnillä, koska silloin pienikin muutos moottorin ilmansaannissa tuntuu käynnissä. Tyhjäkäynnin säätöjärjestelmä yrittää säätää käyntinopeutta ja samalla pitää seossuhdetta oikeana. Jos ilmaa menee liikaa, järjestelmä yrittää sulkea tyhjäkäyntisäätimen ohjaamaa ilmaläpän ohittavaa venttiiliä, ja kun lopputulos poikkeaa siitä, mikä sen ohjelmoinnin mukaan pitäisi olla, tyhjäkäynti aaltoilee.

Julkaistu: 4.8.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.