Tuulilasi

Mazda 3 2006 60000km, nykii ja vie paljon bensaa

Mazda 3 2006 60000km, nykii ja vie paljon bensaa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kuukauden olen ajanut kyseisellä autolla ja koko ajan nykii ja bensan kulutus on huipussaan. Vei auton merkkihuoltoon jossa vaihdettiin imusarjan tiivisteet  eikä muita vikoja kuulemma ollut.

Samasta syystä auto oli korjaamolla jälleen kahden viikon kuluttua. Tällä kerralla autossa todettiin olevan vääränlaiset tulpat jotka vaihdettiin ja jälleen piti auton olla kunnossa. Nykiminen jatkuu edelleen eikä suoritetuista huolloista ole ollut mitään apua.

Mikä neuvoksi? Ei tunnu mukavalta käyttää autoa korjaamolla kahden viikon välein jolloin sitten vaihdetaan jokin osa välittämättä selvittää paraniko vika vai ei.  Onko mitään ajatusta mikä autossa voisi olla vialla, vai vienkö sen jälleen korjaamolle ja toivon että kolmas kerta toden sanoisi ja nykiminen loppuisi?

Näytä vastaus

Vastaus:

No nyt tuli ainakin selväksi, että imusarjan tiivisteet ovat Mazdassa tyyppivikana, koska korjaamot näemmä ovat innolla niitä vaihtamassa,katsopa esim. tuolta:

http://www.tuulilasi.fi/kysymys/mazda3-16-2006-50000km

Olet ajanut kuukauden. Lienet siis ostanut auton hiljattain? Jos se on ostettu liikkeestä, niin korjaamisen pitäisi olla myyjäliikkeen hommia. Näin sanoo kuluttajansuojalaki. Tuo vaikuttaa aivan selvästi sellaiselta kaupantekohetkellä olleelta piilevältä vialta, josta laissa mainitaan.

Eli auto myyjälle terveisin, että laittakaapa kuntoon. Vaadi myös myyjältä sijaisauto remontin ajaksi.

Sinänsä nykimisen ja suuren kulutuksen syyn selvittäminen ei ole aivan helppoa. Vaihtoehtoja on monta, esimrkiksi ilmamäärämittarissa voi olla vikaa tai elektroniikan liittimissä voi olla hapettumia – mutta tuossa on vain pari mahdollisuutta. Enpä osaa arvailla, mistä voisi olla kysymys.

Julkaistu: 26.8.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.