Tuulilasi

Matalaprofiilirenkaat kuluvat nopeammin

Matalaprofiilirenkaat kuluvat nopeammin

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on Volvo S70 vm. 1999. Ostin siihen 16.4.07 Nokian Hakka H renkaat kokoa 205/55R16. Nyt renkailla on ajettu 9900 km.

Eturenkaissa on pintaa enää 2-3 mm. Qhjauskulmat ovat ok. Olisi tietenkin pitänyt vaihtaa ajoissa etu- ja takarenkaiden paikkoja. Ajotapani on varsin rauhallinen. Onko silti normaalia, että renkaat kuluvat näin nopeasti?

Näytä vastaus

Vastaus:

En osaa sanoa, onko tuo aivan normaalia, mutta kyllä nopea kuluminen kuuluu matalaprofiilirenkaiden vähemmän toivottuihin ominaisuuksiin. Olen kuullut joillakin muillakin merkeillä, että renkaat ovat loppuneet alle 15 000 kilometrin ajon jälkeen.

Renkaiden paikkojen vaihtaminen jatkaa rengaskerran käyttöikää, mutta hyvä vaihtoehto on, että ostat vain kaksi uutta rengasta ja asennat ne taakse. Sitten kun eturenkaat ovat taas lopussa, hankit taas kaksi uutta rengasta taakse.

Julkaistu: 26.8.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.