Tuulilasi

Mallisarja parhaimmillaan tuotannon loppuvaiheessa lastentautien puuttuessa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen vaihtamassa autoa. yhtenä vaihtoehtona on Mersun C 200 CDI farkku 90 kw koneella ja automaattilaatikolla. Tarjoavat loppuja jopa pienellä alennuksella. Yhdellä tutullani oli samanlainen 2000 mallia. Vikoja oli aivan liikaa, eikä takuun jälkeen korjattu kuin pieni osa takuusen ja luluttajasuojalakiin vedoten. Omistajan mielestä mersu oli liian kallis korjauskuluissa ja lastentauteja aivan liikaa. Ajettu 150 t, asfalttiteitä ja nätillä ajolla?

Mitä mieltä olet tulevasta Volvo 70 farkusta, dsl, automaattilaatikolla, joka tulee markkinoille 10/ 07. Kauppaavat sitä myös 2.1.08 laputukseen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskin se 2000-mallinen oli samanlainen kuin nyt myytävä. W203 sedan esiteltiin maaliskuussa 2000, ja saman sukupolven T-malli eli farmari esiteltiin vuotta myöhemmin. 2000-vuoden T-Mersu siis oli sukupolvea W202.

Mersut eivät valitettavasti ole olleet kovin vähävikaisia, ja käyttökustannuksiakin ovat monet moittineet korkeiksi. Toiset taas maksavat mielellään siitä kiiltävästä tähdestä enemmänkin, ja se on ihan jokaisen oma asia.

Todennäköisesti W203-sarjan T-Mersut ovat nyt parhaimmillaan, kun tuotanto on päättymässä ja lastentaudit enimmäkseen korjattu.

Tulevasta mallista on aivan turha esittää mitään kannaottoja, jos autoa ei ole vielä edes nähnyt. Jotkut kyllä suhtautuvat Volvoon samalla uskonnollista luokkaa olevalla hartaudella kuin Mersujen ystävät omaan merkkiinsä. Uusi malli on aina, merkistä riippumatta, alttiimpi lastentaudeille.

Julkaistu: 18.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.