Tuulilasi

Long life -huollot

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei! Minulla on VW Polo vm 2008. Pitääkö sitä käyttää huollossa muulloin kun silloin kun se" itse" sitä ehdottaa? Mitä on Long life öljy?, mitä se tarkoittaa? Minun autooni oli viimeksi laitettu Mobil ESP öljyä, onko sekin sellainen Long life -öljy, vaan joudunko nyt vaihtamaan öljyt aikaisemmin kuin auto ilmoittaa “huoltokutsun”?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ykköspaikka etsiä opastusta auton voiteluöljyistä ja huoltoväleistä on auton oma käyttöohje- tai huoltokirja. Siellä kerrotaan, mitä vaatimuksia öljylle on asetettu. Volkswagenilla on omat vaatimusluokituksensa. Mobil 1 ESP Formula 5W-30:n pitäisi täyttää luokitusten VW 504.00, 507.00, 502.00, 503.00, 503.01, 505.00 ja 506.00 vaatimukset. Luokitukset on merkitty öljyaastian kylkeen.

Kyseinen öljy kuuluu Longlife-öljyihin. Se tarkoittaa, että öljynvaihtohuolto voidaan tehdä harvemmin välein.

Longlife-öljyjen käytön kannattavuuden kanssa on vähän niin ja näin. Jos ajomäärä jää vähäiseksi, se ei kannata. Kyllä auto olisi hyvä huoltaa vähintään kerran vuodessa, vaikka Longlife-ohjelma sallii jopa kahden vuoden huoltovälin. Itse huoltaisin autoa normaalin, en Longlife-ohjelman mukaan. Eli ajokilometreissä ilmoitetun huoltovälin mukaan, mikä se Pololla sitten onkaan.

Julkaistu: 13.2.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.