Tuulilasi

Lisälämmitin

Tapio Ketonen

Kysymys:

Laitatin juuri äskettäin autooni Webasto-ämmittimen.Ohjeissa sanotaan, että hyvä olisi ajaa ainakin saman verran kuin lämmitin ollut päällä. Itselläni ei ajomatkaa tule lämmityksen jälkeen kovinkaan paljon ja siksi kysynkin:

Olisiko tarpeellista hankkia esim. Defa SmartCharge siltä varalta,että akusta loppuu potku,vaikka autoni on aivan uusi ja näin ollen luulisin akunkin olevan hyvä varautumaan.?

Näytä vastaus

Vastaus:

Varsinkin pakkasella akku ottaa virtaa vastaan hyvin heikosti. Akun uutuus ei autoa kovinkaan paljon, sillä kyseessä on akun toimintaan kuuluvasta perusominaisuudesta.

Akun vastaanottaman latausvirran suuruus on 25 asteen pakkasessa vain 1-2 ampeeria. Kun polttonestetoiminen lämmitin kuluttaa virtaa muutaman ampeerin verran, puolen tunnin lämmityksessä käytetyn sähkön palauttaminen akkuun saattaa kestää pari tuntia. Niinpä erillisen akkulaturin käyttäminen varsinkin kovemmilla pakkasilla silloin tällöin olisi aiheellista.

Latureita valmistavat muutkin kuin Defa, mutta sen valikoimissa on kiinteään asennuksen tarkoitettuja laitteita, jotka voidaan liittää lämmittimien johdotuksiin.

Julkaistu: 10.9.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.