Tuulilasi

Lisä kysymyksiä Skodan ruostesuojauksesta ja DSG-vaiteistoista

Kysymys:

Palaisin vielä siihen Skodan ruosteen estokäsittelyyn ja DSG-vaiteistoon!! JK-Huolto ja varaosa Ylivieskassa, jolla on ollut tähän asti Skodan merkkihuolto täällä Ylivieskassa, joka on nyt siirtymässä Rinta-Joupille!!! Tässä kyseisessä Skoda liikkeessä he nimenomaan kieltäytyivät vaihtamasta öljyjä 7 portaiseen DSG-vaihteistoon ja väittivät koritakuun raukeamisesta ruostesuojauksen jälkeen!!!

Onko teillä tietoa minkalaisia ongelmia näissä DSG-vaiteistoissa on ollut ja mistä ne ovat johtuneet???

Teiltä jäi vielä vastaamatta,että onko Skoda Octaviassa vm.2009 ja Skoda Fabiassa vm.2007 täyssinkitty kori???

Näytä vastaus

Vastaus:

Kannattaisi ehkä käydä kyselemässä siitä öljynvaihdosta jossakin muussa Skoda-huollossa. Kyllähän heillä pitää olla tiedossa, millaista öljyä sinne laatikkoon sopii laittaa. Jos ei ole, niin kysykööt Helkama-Autosta.

Joissakin on kuulemma kytkimen toiminta ollut kovin karkeaa ja nykivää, joissakin taas vaihtamisen kanssa on ollut ongelmia. Vaihtamisongelmat ovat johtuneet mekatroniikasta eli siitä laatikosta, joka vaihteiston kupeessa siirtelee vaihteita ja käyttää kytkimiä. Niihin ongelmiin ei ole kait ollut muuta korjausta kuin koko purkin vaihto.

Sinkityksestä en osaa sanoa muuta kuin että mielestäni ei Skodan tiedotteissa ole tuolla asialla kehuttu. Jos olisi sinkitty, niin eiköhän sitä kehuttaisi, vaikka ei se sinkitys aina estä ruostumista. Oleellista on, miten paksu se sinkkikerros on. Joissakin japanilaisissa käytetty erittäin ohut sinkitys ei estänyt ruostumista. Maalivaurioissa siitä pintapeltien sinkityksestä olisi toki hyötyä.

VW-konsernin käyttämä kotelorakenteiden suojaus kuumavahalla on osoittanutnut aika päteväksi keinoksi torjua ruostetta. Kun menetelmä tuli käyttöön 70-luvun lopussa, Volkswagen yritti alkuun kieltää jälkikäsittelyt. Suomen tieliikennelaki vaati 80-luvun alussa ruosteenestokäsittelyä, ja oliko se nyt ministeriön päätös vai missä vaadittiin myös, että maahantuojan pitää ilmoittaa kaksi sallittua jälkikäsittelyainetta. Tuolloin VV-Auto ilmoitti, että Dinitrolin ja Tectylin silloisilla normiaineilla sai käsitellä.

Julkaistu: 2.7.2014