Tuulilasi

Limousine Saksan Sedan

Tapio Ketonen

Kysymys:

Audi A6 2.4 Limousine 4d 2003.Metallinen kyltti takaluukussa,mitä tämä limousine tarkoittaa ja mitä eroa on ei limuun ? Audi Centerissä ei osattu kertoa

Näytä vastaus

Vastaus:

Koska kyseessä on Audi, tuota sanaa pitää lähestyä saksan kielen kautta. Limousine tarkoittaa auton umpikoria, jossa kiinteää kattoa kannattavat pilarit. Niistä käytetään yleensä nimitystä A-, B- ja C-pilarit edestä lukien. Aivan vastaava sana amerikanenglannissa on Sedan. Britannian englannissa taas on käytössä sana Saloon.

Englannin kielessä sanaa Limousine käytetään pelkästään ns. jatketuista limusiineistä, siis sedan-mallisista autoista, joiden matkustamoa on jatkettu sopivalla (tai usein jopa sopimattoman pitkällä) jatkopätkällä. Saksaksi tällaista autoa kutsutaan nimellä Stretch-Limousine.

Ranskan kielessä tuota saksan Limousinea vastaa sana Berline, italiaksi sedan-mallinen auto on Berlina.

Arvelisin, että joku on katsonut aiheelliseksi liimata Audin perään tuon kyltin jälkikäteen. Alkuperäisvarustukseen sellainen ei kuulu.

Julkaistu: 7.10.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.