Tuulilasi

Lexus IS ongelmat ja moottorin jatkettu takuu Euroopassa

Lexus IS ongelmat ja moottorin jatkettu takuu Euroopassa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei. Kallista Toyotaa ei kovin paljon näy tällä mantereella, mutta Jenkeissä Lexus menestyy kai paremmin. Netissä surffatessani löysin paljon tarinoita Lexus IS250 mallin (2006-2010) moottorivioista, jotka johtivat usein koko moottorin vaihtoon tai vähintäänkin mäntien ja yläkerran uusimiseen. Ongelmasta voi Googlettaa vaikka hakusanoilla “lexus is250 carbon build up”. Se mitä teksteistä ymmärsin, niin ongelma on imuventtiilien paha karstoittuminen aiheuttaen katkonaista käyntiä.

Lexus on tietoinen tästä viasta ja laatua vannovana merkkinä antaa moottorille (ainakin Amerikoissa) jatketun takuun: 9 vuotta ilman kilometrirajaa http://img.photobucket.com/albums/v424/NitroTang/IMG_0340edit.jpg

Satutko tietämään, että onko ko. suunnitteluvika myös Suomen/Euroopan mallistossa? Jos, niin onko vastaava takuu voimassa myös Suomessa?

Toinen tekniikkaläheisempi kysymys: mitä mieltä olet, kun jotkut kirjoittavat, että Lexuksen takuuremppa ja uusittu moottori on aivan yhtä altis karstoittumaan kuin alkuperäinenkin? Eli onko tuollaista autoa järkevä edes harkita ostavansa, jos ko. suunnitteluvika tuhoaa moottoria koko auton elinkaaren, myös tuon 9 vuoden takuun jälkeenkin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti emme ole kuulleet tällaisesta mitään, mutta ei se silti tarkoita, etteikö ongelmaa voisi esiintyä myös Suomessa. Venttiilien karstoittuminen on aina silloin tällöin kiusannut eri automalleja. Useimmiten kysymyksessä on ollut bensiinin lisäaineistuksella kuriin saatavasta ongelmasta, ja koska noiden karstaongelmien kanssa on Euroopassa taisteltu menneinä vuosina enemmänkin, lisäaineistus lienee tällä hetkellä aika lailla kohdallaan.

Lexus on merkkinä kuitenkin aika harvinainen, joten niiden ongelmista ei kierrä kovin paljon tarinaa. Toinen asia on, että Toyota pitää erityistä huolta Lexuksen maineesta. Niinpä jos tällaisia ongelmia on ollut, voisi kuvitella, että takuu hoitaa ne nopeasti ja hissukseen. Mitä joskus yhdeksän vuoden päästä sitten tapahtuu, niin siitä on vaikea sanoa mitään. Ehkä takuu alkaa jossain vaiheessa toimia heikommin.

[[{"type":“media”,“view_mode”:“media_original”,“fid”:“7450”,“attributes”:{"alt":"",“class”:“media-image”,“style”:“width: 600px; height: 800px;”}}]]

Julkaistu: 6.2.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.