Tuulilasi

Lehden skoda octavia tdi vero

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve!Luin uusimman lehden ja siinä oli testissä käytetty octavia vm 2001 niin se vero on ko.autossa n.498€ vuodessa.Itselläni on samanlainen autosamalla moottorilla,MUTTA vuosimalli on 2000 ja siinä on vero 584€ vuodessa.Eli puuttuuko vanhemmasta mallista CO arvo,jonka johdostaperusvero on kokonaispainon mukan.Miksi sitä ei voi verottaa yhd.kulutuksen mukaan,oisko asialle mitään tehtävissä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Laki ajoneuvoverostahan tuon määrittelee, Vuoden 2000 autot verotetaan puntarin eli kokonaismassan mukaan. Vuodesta 2001 CO2-arvon ilmoittaminen on ollut pakollista, mutta vaikka se olisi saatavana vanhempiinkin, verotus tapahtuu silti kokonaismassan mukaan. Käyttövoimavero menee uudemmistakin kokonaismassan perusteella, 5,5 senttiä päivässä kokonaismassan alkavalta sadalta kilolta. Jos suurin kokonaismassa on 1800 kg, alakvia satoja kiloja on 18, mutta jos se on 1801 kg, silloin seuraava sata kiloa on alkanut, eli niitä on 19.

Julkaistu: 18.11.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.