Tuulilasi

ledi parkit

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko pakollista olla hehkulamppumalliset polttimot parkkeina ja rekisterikilven valoina takana koska katsastusmies ei hyväksy valkoista valoa tuottavaa lediä joka on vastaavuudeltaan 5 w.  Lisäksi tuulilasin halkeama on hänen mielestään näkökentässä, mutta minulla joka olen huomattavasti pitempi kuin katsastusmies niin minulla se on melkein konepellillä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa tietenkin asia on niin, että valaisimissa pitäisi käyttää sellaisia polttimoita, jotka siihen on tarkoitettu ja joita on käytetty hyväksyntämittauksissa. Silti tuntuu, että taitaisi kannattaa käydä katsastuksessa toisella asemalla, noin pikkumaisia katsastajia ei monella katsastusasemalla ole töissä.

Edit: Varmistin tuon asiantuntijalta. Ledipolttimoita saa todellakin käyttää vain sellaisissa valaisimissa, jotka on hyväksytty niitä käyttämään. Nuo valoasiat ovat nykyisin kovin pikkutarkasti säänneltyjä.

Se tuulilasin halkeama on kyllä aivan yksiselitteinen asia. Trafin toissa vuonna teettämässä katsastusasematestissä halkeama oli yhtenä silmätikkuna. Tämän seurauksena katsastusmiehet kautta Suomen kyttäävät nyt tuulilasien halkeamia tosi tarkasti. Sama pätee nykyisin myös koiranluihin eli kallistuksenvakaajan välivarsiin.

Ja onhan asia niinkin, että mikään ei estä jotakuta lyhyttä kuskia ajamasta sillä sinun autollasi. Saatatpa jopa myydä autosi ennen seuraavaa katsastusta. Tällaiselle kuskille se alareunan halkeama saattaa olla aivan oikeasti häiritsevä.

Julkaistu: 24.4.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.