Tuulilasi

Laturi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysyisin että lataako nykyiset ylläpitolaturit 20 asteen pakkasessa henkilöauton akkua tarpeeksi, jos on vähänkin vajaa akku. Kuinka monta tuntia suurin piirtein pitäisi ladata, kun lämmitystolppien ajastin on vain 2 tuntia kerrallaan päällä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo kaksi tuntia on akun lataamiseen aivan liian lyhyt aika, mutta parempi toki sekin kuin ei mitään. Kovassa eli alle 20 asteen pakkasessa akku ottaa virtaa vastaan huonosti, korkeintaan ehkä parin ampeerin vauhdilla. Kahdessa tunnissa se siis tekee vain 4 ampeerituntia. Jotakin jekkua siis pitäisi päästä tekemään sille ajastimelle, jotta akkuun saisi kunnolla puhtia.

Silloin tällöin olisi hyvä saada sähköä laturille vaikkapa 5-6 tunnin ajaksi. Tyhjentynyt aikku ei vielä siinäään ajassa tule täyteen, siihen tarvittaisiin jopa vuorokausi. Mutta kyllä kai autolla myös ajetaan, sillä konstilla akku latautuu tehokkaimmin.

Julkaistu: 23.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.