Tuulilasi

Laskeeko uuden auton hinta, kun malli on uudistumassa?

Laskeeko uuden auton hinta, kun malli on uudistumassa?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olemme harkinneet auton vaihtoa uuteen (BMW 500-sarja). Otaksumme, että uusi 500-sarjalainen tullee markkinoille vuonna 2016.

Autoliikkeen myyjä oli todella innokas myymään tätä nykyistä mallia meille. Hän pyysi saada nopeasti päätöksen, että voi myydä meille auton “vielä vanhaan hintaan”.

Mitä tuo mahtanee tarkoittaa? Nouseeko viimeisten mallien hinta, ennen uuden mallin tuloa markkinoille? Vai lipsahtiko myyjältä tämä, ja hän tarkoitti, että voi myydä auton meille (korkeampaan hintaan), ennen kuin hinnat laskevat uuden mallin lanseerauksen lähestyessä?

Myyjän innokkuus saada päätös nopeasti jäi mietityttämään ja tuo hänen lause, että “…vanhaan hintaan”.

Näytä vastaus

Vastaus:

Myyjä on tietenkin innokas tekemään kaupat nopeasti, koska hänen palkkansa riippuu päätetyistä kaupoista. Bemari kuuluu kyllä niihin autoihin, joiden hinnat eivät kovin usein laske. Ylipäänsä hintoja ei uuden mallin tullessa juuri lasketa, mutta sen sijaan on yleistä, että viimeisten vanhan mallin yksilöiden vakiovarustetasoa nostetaan. 

Julkaistu: 20.2.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.