Tuulilasi

Lapsi autossa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Usein näkee ylpeiden vanhempien autossa tarran, jossa lukee “Baby on board” tai “Lapsi autossa” . Miksi? Miten minun pitää suhtautua tähän autoon? Hidastanko ja ajan sivuun jotta en olisi heille häiriöksi? Onko heillä jotain etuoikeuksia liikenteessä tai mitä ko tarralla halutaan aikaansaada?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielestäni paras tapa on suhtautua kuten aikanaan Maan Auton huollossa näkemääni viestiin työn vastaanottajille oli kirjoitettu: "Autot XXX-000 ja YYY-111 ovat Tuulilasin Kestotestiautoja. Jos nämä autot tulevat huoltoon, niitä pitää käsitellä yhtä huolellisesti kuin muitakin huollettavia autoja." Eräässä toisessa firmassa vastaavassa lapussa luki: "On kiinnitettävä erityistä huomiota huoltotyön laatuun ja huolellisuuteen." Sama asia, mutta vähemmän fiksusti ilmaistuna.

Asian ydin on se, että oli autossa lapsia, vanhuksia tai väkeä siltä väliltä, suhtautuminen pitää olla samaa eli liikennesääntöjen mukaista ja toista kunnioittavaa.

Julkaistu: 23.8.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.