Tuulilasi

läpiruostuneet mazdan ovet

Julkaistu: 31.10.2012

Kysymys:

Nainen vastaan maahantuoja…

6v vanha Mazda 2 touring, 70tkm. 3 ovea puhkiruostuneet, 1 ruosteessa. Takuu meni umpeen 15.6 ja ongelma todettiin 5.7.  Mielestäni vika on sellainen että maahantuojan pitäisi korvata, vai olenko “tyhmä nainen”… Keskustelussa ollaan siinä vaiheessa että korjaus maksaisi minulle 3500€. Kannattaako mun tyytyä tähän… kuluttajasuojaviranomaisten kautta varmaan kestää aikansa…  Osaatko neuvoa?  yst terv     annika

Näytä vastaus

Vastaus:

Oletko varma, että et todennut ongelmaa jo esimerkiksi kesäkuun alkupuolella, mutta ennätit ilmoittaa asiasta vasta 5.7.?

Kuluttajan on ilmoitettava havaitsemastaan viasta takuun antajalle kohtuullisen ajan kuluessa. Kuluttajaviranomaisten mukaan tämä kohtuullinen aika on kaksi kuukautta. Eli jos vika on havaittu takuuaikana, mutta siitä on ennätetty ilmoittaa vasta takuun jo päätyttyä tuon kahden kuukauden puitteissa, takuun antaja on edelleen vastuussa.

Ruostumistapauksissa ei kuitenkaan ole aivan varmaa, että takuu korvaa mitään. Jos ruostuminen on alkanut ulkoisesta vauriosta, esim. kiveniskemästä, takuu ei korvaa. Ainoastaan jos ruoste on lähtenyt sisältä päin ja ulkopinta on moitteeton, silloin kysymyksessä voi olla takuun alainen tapaus.