Tuulilasi

kytkin vinkuu painettaessa

Tapio Ketonen

Kysymys:

kun painan kytkimen pohjaan niin liikkeen puolivälissä kuuluu inhottava vinkuminen kuulostaa ihan rasvanpuutteelta. mutta kytkin kuitenkin toimii moitteettomasti  jos kytkimem painaa nopeasti pohjaan ääntä ei yleensä kuulu missä vika kannattaako huolestua corolla

Näytä vastaus

Vastaus:

Itse kuulematta ääniin on vaikea ottaa kantaa, mutta veikkaisin, että kytkimen painelaakeri voisi olla hieman jäykkä pyörimään. Ilmeisesti alkuvaiheessa se liukuu kytkimen levyjousen käpälien päällä, mutta kovemmalla paiamisvoimalla lähtee sitten kuitenkin pyörimään.

Hankalaa asiassa on, että sen selvittäminen ei onnistu muuten kuin irrottamalla vaihteisto. Se taas on sen verran suuri homma, että saman tien kannattaa sitten vaihtaa koko kytkin, eli levy, kytkinasetelma ja painelaakeri.

Itse tekisin niin, että jatkaisin ajamista niin kauan kuin kytkin toimii eikä nopeasti painettaessa vingu liiaksi. Se voi toimia ilman muita ongelmia vielä vuosikausia.

Julkaistu: 13.12.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.