Tuulilasi

Kysymys moottoriöljystä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Auto on Focus 2001, öljy on Fordin suosittelemaa 5W-30, kilometrit n. 170 tkm. Voiko käyttää paksumpaa öljyä, koska öljynkulutus on yllättävän suurta näin ohuella öljyllä?

Näytä vastaus

Vastaus:

En oikein usko, että öljynkulutus vähenisi ainakaan oleellisesti jäykempiin öljyihin siirtymällä. Ford ei suosittele paksumpien öljyjen käyttöä, joten paha minunkaan on niin tehdä. Ensi vaiheessa ehkä kannattaisi kokeilla öljymerkin vaihtamista.Omalla vastuulla voi tietenkin kokeilla mitä tahansa.

Loppujen lopuksi öljynkulutus kuitenkin johtuu joko moottorin kulumisesta tai männänrenkaiden pikeentymisestä. Edelliseen auttaa vain koneremontti, joka tulee helposti aika kalliiksi. Pikeentymiseen saattaa auttaa Forte-käsittely, mutta jos männänrenkaat ovat aivan jumissa, silloin sekään ei tehoa, sillä öljyn sekaan laitettu Forte ei pääse liuottamaan pikeä. Tällöin ei auta kuin moottorin avaaminen.

Julkaistu: 1.5.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.