Tuulilasi

Kummallinen pysäköintisakko

Tapio Ketonen

Kysymys:

Karttulan kunta kuluu nykyään Kuopioon. Täällä ei ole aikaisemmin jaettu pysäköintisakkoja, mutta eilen tapahtui kummia. Kuopio korotti eilen pysäköintivirhemaksun 50€:oon. Ja kas kummaa sen kunniaksi parkkipirkot hyökkäsivät jakamaan maksuja paikallisen lukion pihaan, jossa on vain tavallinen P-merkki ilman lisäkilpiä. Perusteluna maksulle oli että kaupungin koulujen pihoissa pitää olla kaupungin lupalappu joka on maksullinen. Tästä on kuitenkin ilmoitus vain kuopion nettisivuilla. Opettajatkaan eivät tienneet asiasta mitään. Kysyisin nyt sinulta Ketonen, onko tälläinen mahdollista tässä maassa. Valitettavasti ei ole nyt kuvaa paikasta liitteeksi. Paikalla EI siis ole mitään lisäkilpeä kertomassa asiasta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän se on mahdollista, tällaista Suomen virkamiesten toiminta on. Aivan taatusti asiasta on joskus tiedotettu Kuopion kaupungin virallisella ilmoitustaululla, jatämän jälkeenhän lain edellyttämä tiedotusvelvollisuus on täytetty. Jos kuntalainen ei ole käynyt asiaa sieltä lukemassa, niin omapa on häpeänsä!

Kaikesta huolimatta tuo lisäkilven puuttuminen on sellainen asia, että kaikkien lapun saaneiden on syytä tehdä asiasta valitus pysäköintivirhemaksussa annettujen ohjeiden mukaisesti. Maksuhan pitää maksaa ajoissa, se palautetaan sitten joskus – jos palautetaan.

Julkaistu: 29.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.