Tuulilasi

Kulutus muka pienempi....

Kulutus muka pienempi....

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minua ihmetyttää miksei Diesel autoissa ole kulutus vähentynyt vuosien saatossa. 2000 Luvun Diesel Golfilla (1.9TDI 66kW) Sain ajettua Jyväskylästä Helsinkiin 3,6 litran/100km kulutuksella. Tuli sitten testattua 2010 mallin (1.6TDI 66kw) ja kulutus oli desin isompi.  Onko diesel autoissa muka tultu kehityksen päähän? Itse en tähän usko. Koska Golfilla olisi helposti saatavissa kulutus alle 2,99l/100km lukemiin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Olisihan se kulutus pienentynyt, mutta vastakkaiseen suuntaan vaikuttavia asioita on paljon. Esimerkiksi autojen paino on tupannut koko ajan kasvamaan, ja lisääntyneen painon siirtäminen kuluttaa periaatteessa enemmän energiaa eli polttonestettä.

Ajan myötä myös päästövaatimukset ovat tiukentuneet. En osaa sanoa, onko tuossa uudemmassa autossa ollut hiukkassuodatin, mutta sekin on yksi varuste, joka lisää kulutusta.

Julkaistu: 28.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.