Tuulilasi

Kuinka vaihdetaan dieselpolttoainesuodatin Mondeoon

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kuinka vaihdetaan polttoainesuodatin vm. 2011 Ford Mondeo 2.0 TDCi Duratorq:iin siten, ettei tule “ilmavaivoja”?Lähinnä vanhempia autoja korjaava “Pärnäsen korjaamo” ei uskaltanut alkaa vaihtaa uudehkon dieselin suodatinta, ettei jää auto seisokkiin korjaamolle (“ilmavaivat” yms.).

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti en nyt päässyt kysymään asiaa asiantuntijoilta, mutta rohkenisin kuitenkin väittää, etä kyllä Mondeonkin suodatin vaihtuu aivan tavallisilla konsteilla. Ilmavaivoja voi vähentää täyttämällä suodattimen kaasuöljyllä (sisäänmenopuolelta!) ennen kiinni ruuvaamista, suodatin vetää lähemmäs puoli litraa polttonestettä. Pumppuun päässet ja kiusaa tekevät ilmat taas pääsevät tehokkaimmin pois avaamalla korkeapainepuolelta putkiliitosta.

Jos oikein tarkkana haluaa ilman kanssa olla, polttonestettä voi imeä suodattimelta korkeapainepumpulle lähtevästä liittimestä. Tämä varmistaa, että suodattimeen tai putkistoon ennen sitä ei ole jäänyt ilmaa. Pelkkä suodattimen ja pumpun väliseen putkeen jäänyt ilma tuskin aiheuttaa käynnistysongelmia.

Asiasta löytyy hyvä kuvallinen ohje, tosin englanniksi, mutta sehän alkaa olla meillä jo toinen kotimainen kieli: http://www.fordownersclub.com/forums/tutorials/article/59-mondeo-20-and-22-tdci-fuel-filter-replacement/

Julkaistu: 27.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.