Tuulilasi

Kuinka saan Citikka C5:sen lämmityslaitteenmoottorin esille esivastuksen vaihtoa varten.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Pitäis korjata lämmityslaitteen moottori. Mutta mistä se löytyy ? Tarkoitan mistä aloitan ? Ettei käy niin että puran turhaa roinaa. Otin jo hanskalokeron irti mutta siellä ei moottoria ollut. Ei myöskään konepellin alla. Meidän kylän korjaamon korjausarvio 600 € on liikaa minun lompakolleni. Koska lämppäristä on todennäköisesti esivastus kärähtänyt. Voitteko Te antaa neuvoja.

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti tällaisissa asioissa meiltä löytyy tietoa turhan vähän ja harvoin. Viimeksi olen purkanut Mercedes-Benz W123:n lämmityslaitteen moottorin, ja silloin elettiin 90-lukua. Lämmityslaitteen moottorit ovat turhan usein hankalissa paikoissa, ja niiden irrottaminen edellyttää kohtuuttoman paljon purkamista.

Jos vika on esivastuksessa, silloin moottorin pitäisi toimia täydellä nopeudella. Mutta entäpä jos siinä onkin elektroninen nopeussäätö, ja moottorin nopeutta säädetään säännöstelemällä sen saamaa virtaa jollakin elektronisella säätimellä?

Olen havainnut korjausoppaat varsin usein enemmän kuin hintansa arvoisiksi. Alfamer on julkaissut suomenkielisen korjausoppaan ja kauppaa sitä verkkokaupassaan hintaan 33,50 euroa. Motonetin sivuilla kerrottiin saman suomenkielisen Haynes-korjausoppaan hinnaksi 29,90 euroa.

Julkaistu: 19.9.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.