Tuulilasi

Kondensoitunut vesi

Kondensoitunut vesi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Sisinko oikeeta tietoo…

Autolleni tulee vähän ajo kilometrejä ja säilytän autokatoksessa tankki melko tyhjänä. Kysyisin kertyykö tankkiin  talviaikaan (ulkolämpötilojen vaihdellessa) kondensoitunutta vettä. Auto kummasti alkaa temppuilla tankkauksen jälkeen. Teki sitä myös viime syksynä. Ja jos näin on. Miten on järkevää toimia ja kuinka saan veden tankista pois. Auto on Peugeot 206. 

Kiitos jo etukäteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän lämpötilojen vaihtelu saa kondenssivettä ilmaantumaan myös bensatankkiin. Veden pois saaminen onkin jo hankalampaa. Säännökset poistivat jo kait 70-luvulla parhaan keinon eli pohjapropun polttonestesäiliöistä. Tankkaus saa pohjalle kertyneen veden liikkeelle ja sekaantumaan moottoriin syötettävään bensaan.

Veden poistoon on kaksi keinoa. Parempi niistä on säiliön tyhjentäminen ja pohjan kuivaaminen. Se onnistuu joko irrottamalla koko säiliö tai joissakin autoissa myös avaamalla säiliön päälle sijoitetun bensapumpun kiinnitys, nostamalla pumppu ja sen yhteydessä yleensä oleva polttonestemittarin anturi pois ja kuivaamalla säiliön pohja tätä kautta.

Toinen eli huonompi keino on syöttää bensan sekaan kaasutinspriitä. Se saa veden liukenemaan itseensä ja kuljettaa sen moottorin kautta pois. Tämä ei kuitenkaan tee hyvää polttonestelaitteille, ei varsinkaan suuttimille.

Julkaistu: 29.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.